Dagreis

Datum: 11 juni 2022
Tijd: 07:00 - 22:00

We vertrekken om 7u30 aan OC Den Elver.

Via de Gentse Kanaalzone rijden we door de Westerscheldetunnel naar Zeeland voor een koffie en de typische Zeeuwse specialiteit, de Bolus in het Dorpshuis van Kruiningen.

Daarna kunnen we genieten van de Zeeuwse Rozentuin (5ha). Dit is een heerlijke plaats om te bezoeken in juni, de rozenmaand. Naast rozen bloeien hier ook mooie clematissen. Er is een Franse tuin, een Engelse tuin, een Lindenhof en een klassieke rozentuin. Tijdens het begeleide bezoek door de tuinen krijg je ook een paar gouden tips om je eigen rozen te laten schitteren.

’s Middags genieten we van een koffietafel (kroket, wit en bruin brood, krentenbol, 3 soorten vleeswaren, kaas, koffie en thee naar believen)

Na de middag neemt een gis ons mee naar Yerseke. De Zeeuwse mosselen zijn wereldvermaard. De haven van Yerseke is de draaischijf van deze mosselcultuur en mosselhandel. Hier worden echter ook oester gekweekt. We brengen een bezoek aan de oesterputten.

Om de busreis af te sluiten rijden we dwars door het heerlijke Zeeland naar boerderij Schellag, een kaasboerderij waar we worden ontvangen met een proevertje en waar we dankzij de voetstappen op het terrein alles van de productie kunnen volgen.

Daarna rijden we huiswaarts om de dag af te sluiten met een warme maaltijd in OC Den Elver.

PRIJS: 75,- EURO