Natuurlijke vijanden als bestrijders van ziekten en plagen (Vanwijnsberghe Jan) => AFGELAST

Datum: 24 april 2020
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: O.C. Den Elver


Planten hebben voortdurend te maken met allerlei bacteriën, schimmels en insecten waardoor schade aan de gewassen ontstaat. De veroorzakers van deze ziekten en plagen hebben echter natuurlijke vijanden, die in elk landbouwsysteem van nature voorkomen. Maar vaak zijn de populaties van deze natuurlijke vijanden te klein of ontwikkelen ze zich te laat.

Er zijn verschillende soorten natuurlijke vijanden: macro-organismen zoals insecten (predatoren en parasieten) en aaltjes en micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen. Deze natuurlijke vijanden vormen de basis van biologische bestrijding: bestrijding door levende organismen.

Dhr. Jan Vanwijnsberghe komt ons meer vertellen over de mogelijkheden van het bestrijden van ziekten en plagen door het gebruik maken van de natuurlijke vijanden in onze tuin, uiteraard met de nodige hulp van de hobby-tuinder.

Naar aanleiding van de aanbevelingen van federale en lokale bestuursorganen mbt het COVID-19 virus en omdat we de gezondheid van eenieder willen bewaren, heeft het bestuur van Tuinhier Elverdinge beslist dat we onze bijeenkomst van vrijdag 24 april 2020 zullen afgelasten.

De voordracht zullen we opnieuw proberen in te plannen op een ander moment.

Bedankt voor jullie begrip.