Wecken, sappen, drogen en verwerken van mega oogst in de zomer en herfst (Dewulf Peter)

Datum: 28 februari 2020

Tijd: 19:30-22:00

Locatie: O.C. Den Elver

Voor we ten volle beginnen aan het tuinseizoen willen we toch al eens stilstaan bij wat we allemaal kunnen doen om onze uitgebreide oogst te bewaren. Dhr. Peter Dewulf komt ons inwijden in de technieken van wecken, sappen, drogen van onze mega oogst.

– Wecken is de laatste jaren terug volop in opmars ondanks de mogelijkheden die de koelkast en de diepvries ons biedt. Het ‘inmaken’ van groenten en fruit is terug in en biedt tal van mogelijkheden.

– Sappen van groenten en fruit biedt zeker ook een aantal mogelijkheden om de oogst te verwerken en voor een langere tijd te bewaren. Wie heeft tegenwoordig nog geen lekkere smoothie gedronken?

– Drogen is een eenvoudige methode om groenten en fruit een paar weken tot een paar maanden te bewaren. De sleutel tot succes is dat de groente of fruit volkomen droog moet zijn, omdat alle vocht dat overblijft voor schimmel zorgt. Drogen kan in de zon, maar beter is het om in de oven te drogen.